populaire producten

Uitverkocht
Aanbieding!
Uitverkocht
Aanbieding!
Uitverkocht
Uitverkocht
Aanbieding!
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht

Bekijk alle elektrische aanstekers

Plasma aansteker bestellen?

Een plasma aansteker is een volledig elektrische aansteker die je met behulp van een micro-USB kabel kunt opladen. Deze unieke aansteker straalt niet alleen stijl en elegantie uit maar is ook erg praktisch en heeft diverse voordelen ten opzichte van een gasaansteker. Op Spyro Gadgets vind je diverse modellen van plasma aanstekers die je voordelig kunt bestellen en snel in huis hebt. Verzending is gratis binnen Nederland!

Hoe werkt een plasma aansteker?

De plasma aansteker werkt op basis van elektriciteit. Bij het indrukken van de knop op de aansteker ontstaat er een spanningsverschil tussen de ontstekingspunten dat zodanig hoog is, dat elektronen genoeg energie hebben om de sprong te kunnen maken van de ene pool naar de andere pool. De lucht tussen de polen wordt geïoniseerd, wat resulteert in paarse elektrische stralen met een temperatuur van 900 graden Celsius. Een van de voordelen van dit type aansteker is dat deze, in tegenstelling tot conventionele aansteker, geen schadelijke stoffen produceert wanneer hij wordt gebruikt.

De voordelen van een plasma aansteker

Een plasma aansteker heeft diverse voordelen ten opzichte van een traditionele aansteker die werkt op basis van gas of benzine. Hieronder zetten we een aantal voordelen op een rijtje.

Een plasma aansteker is oplaadbaar

De plasma lighter van Spyro wordt geleverd met een USB-kabel waarmee je de aansteker kunt opladen. De aansteker is voorzien van een micro-USB ingang en kan o.a. opgeladen worden in een auto, laptop of met een USB-adapter voor het stopcontact. De aansteker kan ongeveer 200 keer aangezet worden voordat deze opgeladen moet worden, het opladen duurt ongeveer 1 uur. Een indicatielampje op de aansteker geeft aan wanneer deze wordt opgeladen en gaat uit wanneer de plasma aansteker volledig is opgeladen.

De plasma aansteker is windbestendig

De USB aansteker ontsteekt zodra je de knop indrukt, de krachtige elektrische stralen zijn niet uit te blazen. De aansteker is dus windbestendig en hoeft maar 1 keer aangezet te worden om iets aan te steken, waar je met conventionele aansteker vaak meerdere pogingen moet doen om de aansteker aan te krijgen. Daarnaast kan de vlam snel uitgeblazen worden door wind.

De plasma aansteker is veilig

Alle plasma aanstekers hebben een uitstekende ontstekingsbeveiliging. Het is bij de meeste modellen bijvoorbeeld niet mogelijk om de aansteker aan te zetten als de afsluitklep er nog op zit. Hierdoor is de kans dat de aansteker bijvoorbeeld in je broekzak per ongeluk aangaat nihil. Ook is het bij de standaard modellen niet mogelijk om de aansteker aan te zetten terwijl deze wordt opgeladen. Een andere veiligheidstoepassing is dat de aansteker na 7 seconden automatisch uitgaat.